به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، انتشار نامه محمود احمدينژاد خطاب به حسن روحاني را ميتوان نخستين واکنش جدي رييس دولتهاي نهم و دهم به اظهارات رييس جمهور در گزارش عملکرد ??? روزهاش دانست، گزارشي که در آن رييس جمهور با ارائه آمارهايي بيمحابا عملکرد دولت گذشته را مورد انتقاد قرار داد.
در نخستين واکنش نسبت به دعوت محمود احمدينژاد از حسن روحاني براي مناظره بر سر گزارش عملکرد ??? روزه نيز آنچه از دولت پيشين براي دولت يازدهم برجاي مانده است اکبر ترکان مشاور عالي حسن روحاني ضمن استقبال از اين مناظره شرط برگزاري آن را راستگويي احمدينژاد عنوان کرده و گفته: حسن روحاني و محمود احمدينژاد در يک سطح قرار ندارند که بخواهند با هم مناظره کنند اما به هر حال، ما از پاسخگويي رئيس دولت دهم استقبال ميکنيم.
اکبر ترکان به گونهاي به سخنان احمدينژاد واکنش نشان داده که تنها تيتر استقبال مشاور روحاني از دعوت احمدينژاد به دست رسانهها برسد اما در ادامه خبر ترکان شروطي را مطرح کرده که حکايت از بياعتنايي رييس جمهور به نامه احمدينژاد دارد.
اکبر ترکان به درستي گفته است که احمدينژاد و روحاني اکنون در يک سطح قرار ندارند که بخواهند با يکديگر مناظره کنند هر چند به نظر ميرسد براي رد درخواست احمدينژاد دلايل ديگر هم وجود داشته باشد.
هيچ کس به دنبال بازگشت احمدينژاد نيست
برخلاف محمود احمدينژاد که اينک به شدت نيازمند بازگشت به فضاي سياسي کشور است حسن روحاني در مقام رياست جمهوري عنان امور را در دست دارد و نيازي نميبيند خود را وارد يک مناظره بيحاصل با رييس جمهور سابق کند آن هم وقتي قرار است طرف حسابش احمدي نژادي باشد که بنا به گفته بسياري از تحليلگران غير قابل پيش بيني بودنش براي همگان اثبات شده است.
چنين مناظرهاي تنها به رجعت احمدينژاد کمک ميکند موضوعي که نه تنها روحاني بلکه هيچ يک از اصولگرايان نيز واقعاً به دنبال آن نيستند، چرا که اگر احمدينژاد مجال سخن گفتن پيدا کند نه تنها دولت فعلي بلکه پاي بسياري از مسئولين در ديگر نهادها و قواي کشور را نيز به ميان خواهد کشيد.
نکته حائض اهميت ديگر اين است که اين درخواست احمدينژاد از موضع ضعف بيان شده چرا که اکنون خود وي در معرض اتهاماتي قرار دارد که بايد در روز ?? دي ماه در دادگاه پاسخگوي آن باشد ضمن اينکه برخي از نزديکانش نيز در معرض اتهامات ديگري قرار گرفتهاند از جمله سعيد مرتضوي و محمدرضا رحيمي.
از سوي ديگر چنين مناظرهاي اگر قرار باشد به مرحله برگزاري برسد حتماً قرار است از صدا و سيما پخش شود درحاليکه سياست رسانه ملي در چنين شرايطي حفظ آرامش کشور و جلوگيري از ايجاد التهاب در جامعه است و به همين دليل نيز به نظر نميرسد مسئولان و سياستگذاران اين رسانه چنين برنامه التهاب آفريني را در دستور کار خود قرار بدهند.
کما اينکه پوشش ندادن خبر دعوت احمدينژاد از روحاني براي مناظره از سوي صدا و سيما مورد اعتراض يکي از سايتهاي حامي احمدينژاد نيز قرار گرفت.
نکات پرس سايت نزديک به غلامحسين الهام در اينباره نوشت: صدا و سيما طبق معمول، همانگونه که به هنگام زلزله، خنده بازار و به هنگام انعقاد توافق ژنو، راز بقا پخش ميکند و نيز همانگونه که سخنراني رييس جمهور سابق کشور در جلسه «سوال از رييس جمهور مجلس» را نه به طور زنده و نه به صورت مشروح پخش نکرد و از آن بدتر حتي مصاحبه? زنده تلويزيوني مجري سابق قانون اساسي را به بهانه پخش سريالي تکراري قطع کرد واز اين همه فجيعتر، از تصاويري مونتاژي براي خبر همايش فروردين ماه ورزشگاه آزادي استفاده کرد، ترجيح داد اين خبر را نيز در بخشهاي اصلي خبري خود بايکوت کند و گزارش مربوط به «شبنم» و «شاپرک» را در صدر اخبار خود قرار دهد!
نکته مهم ديگر حساب سود و فايده برگزاري چنين مناظرهاي است، در بهترين حالت قرار است رييسان دو دولت فعلي و گذشته بر سر آمارهايي با يکديگر جدل کنند که تا اندازه زيادي مورد ترديد است. زيرا هنگامي که نظام آماري کشور استاندارد سازي نشده هر يک از دو طرف ميتواند آمارهايي به سود گفته خود به مردم ارائه دهد و خود را در اذهان عمومي موفقتر جلوه دهد.
بُرد احمدي نژادي
در اين ميان اما احمدينژاد نيز نشان داد هنوز تکنيکهايي در چنته دارد که ميتواند به وقت مقتضي از آنان استفاده کند.
دعوت به مناظرهاي که رييس جمهور سابق در آن خدا را شاهد گرفته «اين دعوت نه بر اساس يک حس شخصي، بلکه بر مبناي احساس تکليف ديني و ملي صورت ميگيرد» تنها ميتواند در آستانه برگزاري دادگاه احمدينژاد حاشيههاي جديدي را براي وي به ارمغان بياورد حاشيههايي که احمدينژاد اميدوار است بتواند با استفاده از آن ، فضاي تنگ شده در اطرافش را تا اندازهاي براي اقدامات سياسي بعدي بازتر کند.
اما اينکه اقدامات آينده اش موضوعي است که گذشته نشان داده در مورد احمدي نژاد نمي توان از آن با اطمينان ياد کرد.